• Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Blogger Icon

Βοdies and Tales - Εργαστήριο Σύνθεσης Θεάτρου και Κίνησης 

 

Στο διεπιστημονικό αυτό εργαστήριο σύνθεσης θα χρησιμοποιήσουμε το παραμύθι σαν σημείο εκκίνησης μιας καλλιτεχνικής έρευνας με στόχο την σύνθεση μιας μικρής solo performance. 

 

Κεντρικοί άξονες του εργαστηρίου είναι η θεατρική έκφραση και η δημιουργική κίνηση. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης τεχνικές εικαστικής έκφρασης, χρήσης αντικειμένων και υλικών καθώς και ασκήσεις για την αξιοποίηση του σκηνικού χώρου. Μέσα από αυτές τις τεχνικές σύνθεσης οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια προσωπική ατομική παρουσίαση.

 

Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να επιλέξει ένα παραμύθι πριν την έναρξη του εργαστηρίου το οποίο να γνωρίζει καλά και να τον ενδιαφέρει να εξερευνήσει μέσω εργαλείων και μεθόδων παραστατικών τεχνών.

 

Το εργαστήριο αποτελείται από ένα μέρος έρευνας και αυτοσχεδιασμού

πάνω στην επιλεγμένη ιστορία, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα σημεία ενδιαφέροντος και την προσωπική τους ερμηνεία. Ένα άλλο μέρος του εργαστηρίου είναι η εκμάθηση τεχνικών κίνησης αλλά και έκφρασης, μέσω των οποίων θα διευρυνθεί το φάσμα των δυνατοτήτων έκφρασης. Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου θα γίνει η σύνθεση του καλλιτεχνικού υλικού δημιουργώντας μία δομημένη ατομική performance η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος του διημέρου.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες (ηθοποιούς, εικαστικούς, χορευτές, performers, φωτογράφους), σε ενήλικες που εργάζονται με ομάδες (π.χ. θεραπευτές, εκπαιδευτικούς-παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών, ανθρωπιστικών επιστημών) και σε όποιον  ενδιαφέρεται για την χρήση του παραμυθιού σαν σημείο εκκίνησης της ανάπτυξης εκφραστικών μέσων και καλλιτεχνικής έρευνας.

 

Αυτό το εργαστήριο βασίζεται σε τεχνικές σωματικού και δημιουργικού θεάτρου, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού.

 

Πότε: Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Δεκεμβρίου, 12.00-16.00

Που: Θέατρο Rabbithole

Κόστος: 50 ευρώ, 45 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Βιογραφικά

 

Η Δανάη Πάνου είναι χορογράφος και χορεύτρια που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2014 αποφοίτησε από το SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) ύστερα από σπουδές στην επαγγελματική σχολή χορού «Νίκη Κονταξάκη». Εργάζεται ως χορογράφος, χορεύτρια και διδάσκει σύγχρονο χορό, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με το πρόγραμμα «Σκυτάλη».  Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε Ελλάδα και Αυστρία και η χορευτική της καριέρα την έχει ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι Stephanie Felber, Willi Dorner, 600Hightwaymen company, Leyya Tawil και άλλους. Πρωταγωνίστησε στη μικρού μήκους ταινία “Wavingmind της σκηνοθέτριάς Cecile Psaltopoulos και αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω στο πρώτο στης videodance έργο. Παράλληλα με τις σπουδές της στον χορό, σπούδασε φωτογραφία και οπτικοακουστικές τέχνες στο Τ.Ε.Ι Αθηνών και δουλεύει ως φωτογράφος σκηνής, προϊόντων και πορτρέτων.

 

Η Λυδία Ξουράφη έχει σπουδάσει Θέατρο (CISPA - Copenhagen International School of Performing Arts, ΕΚΠΑ Τμήμα Θεατρικών Σπουδών) και Ψυχολογία (ΒΑ Psychology, American College of Greece, ΜSc Lund, University, Sweden). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, performance art, χορού και σωματικού θεάτρου στην Αθήνα και την Σουηδία (Stockholm Academy of Dramatic Art, Performance and Landscape). Ζει στη Αθήνα και είναι συντονίστρια ομάδων προσωπικής εξέλιξης και παραστατικών τεχνών για παιδιά και ενήλικες, ειδικευόμενη αφηγηματική-συστημική ψυχοθεραπεύτρια και δημιουργός των βιωματικών εργαστηρίων Self as Stories. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα (Ψύχωση 4.48, Αυτοενοχοποίηση, The Nightmare Show, Siope, Us, Joints) και στο Malmö (Hemligheter, TeaterInterakt). Συνεργάζεται με θεατρικές και χορευτικές ομάδες (Riscus Theatre Group, Trial&) και ασχολείται κυρίως με το σωματικό θέατρο. Μέσα από τις παραστατικές τέχνες ερευνά την έννοια της συμμετοχικότητας, το βίωμα, την αφηγηματικότητα και τις κοινωνικές κατασκευές.

Please reload

MORE SEMINARS & TRAINING TBA

Stay tuned for more training opportunities this winter.