top of page
POST.jpg

RABBITHOLE

ΝΥΧΤΕΣ ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΛΑΝ ΠΟΕ | ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ 1845 – 2025

5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2024 – 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025

«Ωστόσο, μολονότι βρισκόταν σε μία συνεχή κατάσταση μέθης, ο λογοτέχνης Πόε αποκτούσε όλο και περισσότερη αναγνώριση, με αποκορύφωμα το «σκοτεινό» ποίημα «Το Κοράκι», το οποίο εκδόθηκε το 1845, κάνοντας τον ποιητή διάσημο μέσα σε μια μέρα.

Λίγα χρόνια αργότερα, εξαφανίστηκε και βρέθηκε να κείτεται στο κατώφλι μιας ταβέρνας. Μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε στις 7 Οκτωβρίου 1849, ύστερα από παρατεταμένο παραλήρημα. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν «Κύριε, βοήθησε τη φτωχή ψυχή μου» (Lord help my poor soul)....»

 

[180 χρόνια από την έκδοση του ποιήματος «Το κοράκι»]

 

To Rabbithole και η ομάδα Νοσταλγία επιστρέφουν σε μια καινούργια περίοδο γνωριμίας του Αμερικάνου διηγηματογράφου Έντγκαρ Άλλαν Πόε με το ελληνικό κοινό. Αφορμή τα 180 χρόνια από την έκδοση του πιο γνωστού και αντιπροσωπευτικού του έργου, «Το κοράκι», ένα αφηγηματικό ποίημα που συγκεντρώνει τις πιο γνωστές από τις τεχνικές και τα θέματα τα οποία χαρακτήρισαν τη καλλιτεχνική του διαδρομή.

«Ο Πόε ισχυρίστηκε ότι έγραψε το "Κοράκι" λογικά και μεθοδικά, με την πρόθεση του να φτάσει σ' ένα αποτέλεσμα που θα συνδύαζε ταυτόχρονα την ανάλυση, τις ψευδαισθήσεις, την πρωτοτυπία στην ποιητική δομή, ακόμη και την εικονογράφηση».

 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Πρόκειται για μια περίοδο επτά (7) εβδομάδων μέσα στην οποία επτά ομάδες/καλλιτέχνες, που θα επιλεγούν ύστερα από αίτηση συμμετοχής, θα παρουσιάσουν στο κοινό από μία παράσταση βασισμένη πάνω σε ένα από τα έργα του (νουβέλα, ποίηση, διήγημα).

 

Παράλληλα, στο φουαγιέ αλλά και στις ηλεκτρονικές σελίδες της ομάδας και του χώρου θα μπορεί να βρει κάποιος/α άφθονο υλικό για την ζωή και το έργο του σκοτεινού αυτού συγγραφέα που σημάδεψε τον 19ο αιώνα.

 

Πρόκειται για το δεύτερο project της ομάδας Νοσταλγία πάνω στο έργο του διάσημου συγγραφέα – έργα του οποίου έχει συχνά διασκευάσει για την σκηνή, ενώ παράλληλα έχει προσδώσει σε αρκετές παραγωγές της το ύφος και την ατμόσφαιρα με τα οποία και ταυτίστηκε.

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν πρόταση για μία παραγωγή / παράσταση / σκηνική σύνθεση βασισμένη σε ένα από τα έργα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.

 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024.

 

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη δουλειά της για τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις (Πέμπτη έως Κυριακή), προκειμένου να αξιοποιηθεί πιο άρτια ο χώρος και ο εξοπλισμός του, όπως επίσης και για την καλύτερη και καθαρότερη προώθηση της συνολικής δράσης αλλά και της κάθε ομάδας ξεχωριστά.

 

Στην κάθε ομάδα αναλογεί το 50% των μικτών κερδών επί των εισπράξεων της κάθε παράστασής της. Τα ποσοστά της κάθε ομάδας αποδίδονται με τη λήξη του τετραημέρου της και μόνον εφόσον αυτή εκδόσει τιμολόγιο για την είσπραξή τους (το Rabbithole χρεώνεται το ΦΠΑ των εισιτηρίων καθώς και το ΦΠΑ του τιμολογίου της κάθε ομάδας).

 

Η φωτιστική εγκατάσταση θα αποτελείται κατά το 60% από προβολείς γενικού φωτισμού (σε ξεχωριστά κανάλια για τις περισσότερες δυνατές επιλογές) και κατά το 40% από προβολείς που θα στήνονται ειδικά για τις ανάγκες της κάθε παράστασης / εβδομάδας.

 

Ο χώρος του θεάτρου παραχωρείται σε κάθε ομάδα για δύο (2) πεντάωρες πρόβες – μέσα στις οποίες θα γίνουν περάσματα, φωτισμοί και γενική πρόβα. Αυτές οι πρόβες θα γίνουν απαραίτητα την εβδομάδα των παραστάσεων της κάθε ομάδας (ώστε να μπορέσει να δουλέψει με τη δική της φωτιστική εγκατάσταση). Αν κάποια ομάδα επιθυμεί παραπάνω πρόβες, αυτές δύναται να είναι απλά περάσματα (χωρίς φώτα) και θα προγραμματιστούν μόνο εφ’ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα στο πρόγραμμα του θεάτρου και με το ανάλογο αντίτιμο.

 

Ο χειρισμός φωτισμού / ήχου γίνεται από το τεχνικό προσωπικό του θεάτρου.

 

Η κάθε ομάδα αναλαμβάνει να προσλάβει το καλλιτεχνικό σχήμα το οποίο εμφανίζεται επί σκηνής στις παραστάσεις της. Η ομάδα Νοσταλγία αναλαμβάνει τις προσλήψεις του τεχνικού προσωπικού και των ατόμων της παραγωγής (βοηθοί παραγωγής, καθαρίστρια, ταξιθέτες, ταμίες) της δράσης.

 

Η ομάδα Νοσταλγία και το Rabbithole αναλαμβάνουν τη διαφήμιση και προώθηση της συνολικής δράσης. Πέραν αυτών των ενεργειών, η κάθε ομάδα μπορεί να κινηθεί διαφημιστικά και ανεξάρτητα προς όφελός της, με την προϋπόθεση να χρησιμοποιήσει τα λογότυπα της Νοσταλγίας και του Rabbithole που θα της δοθούν για το γραφιστικό και προωθητικό υλικό της.

 

Οι ομάδες που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση μπορούν, εάν το επιθυμούν, να κλείσουν ραντεβού για να δουν τους χώρους του θεάτρου προκειμένου να συμπεριλάβουν τοποειδικά στοιχεία στην περιγραφή της πρότασής τους.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Πέμπτη έως Κυριακή

​ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αποστολή αιτήσεων με τα παρακάτω στοιχεία στο rabbitholespace@gmail.com

 

 

Καλλιτέχνης / ομάδα:

 

Τίτλος έργου (έστω και προσωρινός):

 

Τίτλος έργου του Ε.Α. Πόε πάνω στο οποίο βασίζεται η παράσταση:

 

Σύντομη παρουσίαση του έργου:

 

Σκηνογραφικές / τεχνικές απαιτήσεις:

 

Αριθμός ηθοποιών / περφόρμερ επί σκηνής:

 

Ονόματα και βιογραφικά συντελεστών (όσοι έχουν κλείσει μέχρι στιγμής):

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Email:

bottom of page